Rumah untuk my babies

Assalamualaikum,

Sejak kebelakangan ni selalu senagat berfikir pasal life my babies. Rutin harian diowang sangat bosan, dan aku tak nak jadi tuan yang kejam sebab rampas hidup diowang demi kepentingan aku sendiri. Maksudnya, aku terlalu sayangkan diowang dan aku tak sanggup kehilangan diowang. Memang la diowang tak akan lari kalau aku lepaskan tapi aku takut kalau aku bebaskan diowang 24jam diowang akan merayau dekat rumah-rumah owang. Kalau setakat seekor tu tak apa la...ini 20 ekor.

 Diowang ni lain sikit..kalau dah lapar boleh jadi ghimau tau tak. Lagi satu, cage diowang pun dah 5 dah...tu pun kesian aku tengok kalau yang empat beradik tidur, berimpit-impit. Lepas ni pula acha nak beranak lagi, so kena la tambah lagi satu cage. Aku dah buat keputusan dengan mak aku yang aku tak nak dah beli cage sebab kena beli banyak kan. Cage yang besar tu pun dah RM700+, boleh muat 6 ekor je minimum. Jadi, aku dah ada rekaan sendiri untuk RUMAH diowang. Aku just akan beli barang dan upah tukang...save budget sikit. Budget aku untuk buat rumah diowang ni dalam RM2000. Rasa-rasa cukup tak? atau terlebih? 



Lebih kurang macam ni la rupa bakal rumah my babies. Aku akan ubah suai mengikut cita rasa my babies.
Ish...tak sabarnya. Doa-doakan la aku dapat buat rumah ni secepat mungkin ok.




till the next entry
assalamualaikum =)

No comments:

Post a Comment