Have fun with my babies =)

Assalamualaikum, semua. Tinggal beberapa jam je lagi nak sambut kedatangan 2013. 2012 banyak tinggalkan kenangan yang pahit, manis semuanya ada. Tak mahu la cerita pasal 2012, aku nangis nanti. huhuhu. 

Aku tak nak cerita pun pasal 2012 ke 2013 ke. Cuma nak cerita pasal my babies 20 ekor ni. Sejak tengahari tadi Acha dah manja semacam, maknanya dah nak deliver la tu. Kot beranak tengah malam ni, dapat la baby tahun baru..haha.

Petang tadi macam biasa tepat jam 5 kena bagi diowang makan dan main. Biasanya, untuk baby 1 ke 6 bulan aku bagi whiskas junior (wet and dry food). Dan yang senior2 tu bagi yang dalam tin sama ada friskies atau whiskas. Sehari je 3 tin untuk petang sebab pagi makan dry food. 

Tapi, sejak awal bulan lepas aku tukar menu diowang daripada makanan tin kepada ikan rebus. Aku tukar pun sebab diowang dah muak makan benda tu..serious weyy kucing pun tahu muak. Nasib baik la ada pasaraya dekat Chembong ikan dia murah-murah dan fresh. Diownag ni pun hantu...ikan lama tak nak, nak yang fresh je. Demand giler. Harap-harap murah la rezeki aku dan keluarga untuk tahun 2013 ni, dan tercapai la impian aku nak buat rumah diowang. Amin.

Kalau aku duk layan diowang ni memang tak jadi kerja. Sebab tu la tiap-tiap hari jam 5 sampai 7 aku luangkan masa dengan diowang. Exercise pun dengan diowang. Kadang-kadang tergelak sowang-sowang tengok gelagat masing-masing. Jiran sebelah rumah aku dah biasa dah dengar aku menjerit panggil diowang ni.


ni d-bab..tenit yang paling nakal



ni bella...walaupun jantan. kah3



ni tica yang suka tumpahkan air



ropa dan ara. Pokok serai ni la feveret port diowang. Lepas makan je terus lari dekat pokok serai ni.



ni aby..dah macam anak ghimau dah aku tengok.



Main sama-sama =)



Nampak tak?? pokok serai ni dah tak ada rupa pokok dah.









ni abel. dia ni jantan, tapi manja ya rabbi.






aneng ni la yang mula-mula buat pokok serai tu jadi macam tu.



Bila nak suruh masuk cage je...semua lari suruh aku kejar. Bila dah penat, tahu pula datang minta dukung. Haisshhh...macam-macam ragam diowang ni. Bertuah sangat sebab ada diowang dalam hidup aku. Kakak sayang kowang semua.




Assalamualaikum =)

7 comments:

  1. wah, meriahnye kucing! ;)

    semoga ur kucing deliver dgn selamat.. ;)

    ReplyDelete
  2. kucing bersama pokok serai~
    haha byk gile kucing.
    bgus3..kocix pon ske kucing!
    slamat tahun baru!

    ReplyDelete
  3. heheh...selamat tahun baru kocix!

    ReplyDelete
  4. waaahh...best la.
    kita pun suka kucin..
    seronot tgk kucin main ptg2.

    ReplyDelete