TonyMoly Tomatox Magic White Massage & Appletox smooth massage peeling cream

Assalamualaikum...tak sangka boleh dapat semua barang yang diorder minggu lepas serentak semalam. Pagi tu dapat barang dari SOPHIE petang pulak dapat tomatox & appletox dan dress. Dan malam tadi juga la aku dah cuba try test (wahahah ayat apa ni?) tomatox dan appletox tu. Bukan aku sowg je cuba try test benda tu tapi mak aku pun cuba juga. Yang bestnye mak aku la..dia boleh lelap aku massage muka dia. Aku pula kena massage sendiri la, sampai lenguh tangan ni. Aku cerita appletox dulu ok.

Appletox ni best sebab boleh tolong buangkan sel kulit mati dekat muka malah boleh buangkan daki-daki dekat badan tu. Pendek kata satu badan boleh guna bukan muka je. Lepas pakai appletox kulit akan jadi lembut dan nampak cerah sikit. Tapi jangan la lexpect selepas sekali pakai kulit kowang akan jadi lembut, putih dan gebu macam artis Korea tu. Memang tak lah kan. 



How to use  : Used a plenty amount of cream and spread it on face with circular motion. Massage for 1 minute. After that, let the cream rest on ur face for 30second-1minute. Then massage ur skin again until the white particles appears. Yang sisa tu sebenarnya kotoran dari muka. Bila warna sisa tu hitam kulit memang dalam kondisi yang sangat kotor dan tidak sihat. Then wash ur face and no dry skin effect.




Wangi sangat bau tomatox ni, macam perfume. Berbaloi sangat beli dua benda ni. Kalau market price RM70 kot tapi aku dapat dengan harga RM39 dekat online shop. Kowang boleh beli dekat MIMO MOMI. Banyak lagi barang TonyMoly jual dekat situ.



Ni la tomatox & appletox aku dan 2 helai baju yang aku beli dekat Jessabella. Dekat situ semua baju plus size yang cantik-cantik dan harga pun murah. 



till the next entry
assalamualaikum =)




15 comments:

  1. Ape beza tomatox dan appletox tuh ?

    ReplyDelete
  2. appletox mcm scrub jgk tp x kasar, just smooth massage n die leh tanggalkan kulit2 mati.

    tomatox plak utk whitening.

    ReplyDelete
  3. Ooh . Memang sesuai untuk semua kulit ke ?

    ReplyDelete
  4. ye..sesuai untuk semua jenis kulit

    ReplyDelete
  5. Ooh gitu :) . Hehehe . Macamne nak order nie ? Kalau order dekat akak je bole ? ^^

    ReplyDelete
  6. hehe...tp sye x jual. boleh beli dkt mimo momi. tu ada link dia kt entry tu. =)

    ReplyDelete
  7. ooh hehe thanks :) . die takde effect kan ?

    ReplyDelete
  8. so far, sye dh pakai dekat sebulan tak ada ape2 negative effect pun.

    ReplyDelete
  9. Ooh . Hehehe . Sorry terbanyak tanya pulak :D . Akak pakai nie , ade pakai pencuci muka tak ?

    ReplyDelete
  10. x pe2...x de mslh tanya banyak mana pun. heheh.

    Masa pakai ni akak x pakai pencuci muka pun.

    Mula cuci muka ngan air je...lap kering2 pas tu pakai appletox dulu. sapu seluruh muka, biar dalam 3-5 minit pas tu baru sental (macam scrub). Dah habis licin semua, sampai dah x ada keping2 mcm daki tu baru cuci dgn air tanpa pencuci muka.

    Dah lap kering2...sapu tomatox seluruh muka n biarkan 3-5 minit baru la massage lembut dkt muka tu sampai la rasa lenguh...heheh.

    pas tu cuci dgn air tanpa pencuci muka jgk. dah siaappp.

    ni cara akak pakai la. harap membantu =)

    ReplyDelete
  11. cuba baca ni http://i-am-mimomomi.blogspot.com/2013/01/appletox-tomatox.html?spref=fb

    ReplyDelete
  12. Hee . Thanks akak . Appletox and Tomatox kira mcm pencuci muka lah kan :D

    ReplyDelete
  13. x...appletox scrub n tomatox masker. masa guna benda ni je tak guna pencuci muka. tapi masa lain guna pencuci muka mcm biasa. Buat la seminggu sekali sesi appletox n tomatox ni, klu rajin 2 kali pun boleh hehehe.

    ReplyDelete
  14. okay thanks kak . Hehee . tengoklah . nanti kite try usha usha dekat facebook MimoMomi

    ReplyDelete