DIY: Makeup brush holder

Assalamualaikum..ok nak buat short entry je sebab rasa macam nak demam tapi degil juga nak up entry ni. Yela..blog ni dah lama tak update. Kesian blog ni. Benda ni dah lama dah aku buat tapi baru sekarang nak cerita. Bagi yang suka layan youtube makeup guru, mesti kowang dah cam benda ni kan. Pada mulanya, nak buat macam gambar bawah ni tapi disebabkan bahan-bahan atau perkakasnya tak ada dan susah nak dapat dekat REMBAU ni. So, aku modified la dengan bahan-bahan yang dah sedia ada dalam rumah. Maknanya, 1sen pun tak keluar la untuk makeup brush holder ni. 












Simple but nice kan? Filler tu (benda biji2 dalam bekas tu) tujuan dia untuk pastikan brushes tu tegak berdiri. Maknanya, tak ada la brushes tu senget sana senget sini. Nampak kemas dan tersusun kan?

 Disebabkan aku ni tak kreatif, so aku nak buat la sebijik macam dalam gambar-gambar tu. First step, aku cari clear vase. Nak bagi senang kerja, aku cari melalui online. Tak jumpa pun. Akhirnya, aku jumpa yang betul-betul menepati citarasa aku dekat web Ikea. Tak kan la aku dari rembau most wanted nak pergi damansara semata-mata nak beli vase RM24.90 ni.




 Cari vase filler dekat online pun tak jumpa. Entah macam mana tiba-tiba dapat idea nak guna lebih manik baju raya tahun lepas dan manik-manik dekat bunga telur owang kawen tu. Agaknya sebab nak sangat holder macam tu, tu yang otak ni duk fikir macam-macam. Akhirnya, dapat juga makeup brush holder yang di impi-impikan selama ni.


Jeng3



Inilah hasilnya. Carca marba kan? Macam-macam kaler ada. Jadilah, daripada tak ada. huahuahua. Oh ya, kalau nak tahu tu bekas taucu...hahahaa. Kata short entry, ni dah panjang dah ni. K la bai2 goodnight.



till the next entry,
assalamualaikum =)

7 comments:

  1. bestlah dapat buat DIY macam ni..
    aku pulak kena letak dlm bekas yg letak kotak tisu tu coz bilik aku cepat sgt berhabuk :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. best...tiba2 rasa diri ni kreatif. hahaha..perasan =)

      Delete
  2. baguslah awak...guna kreativiti sendiri sebenarnya lagi bagus tau..lain daripada yang lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn, xde jual dkt mne2 pn. lps ni nk diy apa pulak eh? ada idea x? hehehe

      Delete
  3. nanti nak try la.. hehe

    salam ramadhan...
    jom join ga,ada hadiah dan duit raya tau.. huhu

    http://nooramyma.blogspot.com/2013/07/siapa-maw-duit-raya-rm50.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnt try la...best tgk hasil karya sendiri heheh =)

      thanks for the invitation =)

      Delete
  4. Awak d tag http://nasuhanass.blogspot.com/2013/07/simple-giveaway-by-mahira-ridzuan.html

    ReplyDelete